Vointa versus gandire

gandire

gandire

Bine te-am regasit la un nou articol cu, si despre, dezvoltare personala. In acest material doresc sa-ti aduc in fata doua elemente foarte importante ale mentalului nostru si pe care le utilizam zilnic: vointa versus gandire.

Pentru cineva care vrea sa aiba succes, care crede in reusita lui, care se bucura deja, anticipand urmatorul lui succes, ziua incepe, desigur, cu totul altfel.

Omul de succes are tocmai de aceea succes si noroc, pentru ca isi incepe ziua intr-un mod pozitiv si niciodata altfel.

Prima ora este decisiva pentru tot restul zilei. Imediat ce am deschis ochii, fie atragem o karma pozitiva pe ziua respectiva, fie o alungam. „Omul este doar ceea ce gandeste de-a lungul zilei!” spunea un intelept acum mult timp in urma.

Nu putem ocoli sau elimina complet interferentele si experientele negative, dar putem alege, fiecare pentru noi insine. Putem, insa, sa ne dorim numai ceea ce este pozitiv pentru ca acest fapt tine de vointa noastra proprie, pe care ar trebui sa o directionam spre ceea ce vrem sa reusim.

Cine vrea sa reuseasca cu adevarat, trebuie sa invete urmatoarele: „Cum este interiorul, asa este si exteriorul. Ceea ce te implineste, se implineste pentru tine.”

A fi realmente patruns de o vointa pozitiva, benefica, nu este acelasi lucru cu a-ti dori din cand in cand una sau alta, a-ti alege un tel sau altul, la care te gandesti doar cateva minute pe zi, in treacat.

Ideea este de a interioriza atitudinea pozitiva. Ceea ce doresti trebuie sa devina parte din tine. Asa cum setea sau foamea face parte din noi zilnic, care sunt tot niste dorinte interioare. Numai atunci vei putea spune: cum este interiorul, asa este si exteriorul.

Vointa pozitiva este diferita de gandirea pozitiva tocmai prin faptul ca te pune sa privesti realitatea in fata si apoi sa iti declari intentia de a schimba lucrurile in bine. In timp ce gandirea pozitiva, iti cere sa iti asezi pe nas ochelarii roz, vointa pozitiva iti cere sa recunosti realitatea asa cum este ea si apoi sa faci tot ce sta in putere sa duci lucrurile in directia potrivita.

Daca luam in considerare faptul ca lumea este reprezentarea noastra, atunci, prin  filtrul gandirii, ar rezulta ca lucrurile bune sau rele ni se intampla noua si celorlalti pentru ca noi dorim aceasta. Orice act care are loc nu ar reprezenta, prin urmare, altceva decat o intalnire a vointelor mai multor indivizi care traiesc in aceeasi comunitate, un fel de degajare de energie creatoare la nivel inconstient. Spre exemplu, suntem incurajati sa gandim pozitiv, sa fim pozitivi sau, cel putin, sa ne descoperim acea latura pozitiva a fiintei noastre si, in plus, sa o transformam intr-o dominanta a caracterului nostru, a modului nostru de a trai, de a ne comporta si de a gandi. Aceasta ar duce, la un moment dat, intr-o amprenta pe care noi o lasam asupra spatiului si timpului in care traim. Tu poti simti zilnic faptul ca lasi o amprenta asupra celorlalti din jurul tau?

Pana data viitoare, poti medita la citatul de mai jos:

Un sir neintrerupt de mici acte de vointa dau un rezultat foarte mare.” – C. Baudelaire

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu