Comunicarea se invata

Da, ai citit bine si aceasta idee ar trebui sa ne bucure! Comunicarea se invata! Faptul ca putem sa invatam sa comunicam este deosebit de important pe parcursul intregii noastre treceri prin aceasta viata. Ca de altfel si faptul ca fiecare om are nevoie de consideratie, dialog, placere de a trai, iubire impartasita, apreciere a sinelui, stima celuilalt. Si in fiecare din aceste cazuri magia comunicarii reprezinta cheia succesului.

Am afirmat mai sus despre magia comunicarii. Pana la urma ce reprezinta aceasta magie care poate fi invata de fiecare dintre noi?

Inseamna sa-ti amintesti de fiecare data ca orice comunicare genereaza schimbari si deci sa-ti determini totdeauna scopurile in comunicare si strategiile aferente.

Sa fi capabil sa stapanesti anumite aspecte ale limbajului, de la multitudinea de sensuri ale unor cuvinte pina la energia transmisa de fiecare cuvant. Asa cum am scris in articolele anterioare, fiecare cuvant poate si trebuie sa fie vazut ca un vehicul energetic pentru mesajul transmis.

Sa intrebuintezi intr-un mod bine determinat si mai ales constient fiecare element verbal, non-verbal sau paraverbal cum ar fi atitudinea, vocea, expresivitatea gesturilor, a fetei in special si a corpului in general.

Sa nu-ti fie teama de cuvinte sau de ceea ce pot genera acestea, dar sa stii intotdeauna sa alegi in mod constient cuvintele potrivite pentru mesajul sau schimbarea pe care o incerci sa o produci.

E important si sa stii ca in orice comunicare, indiferent daca esti emitator sau receptor al mesajelor, exista voit sau mai putin voit elemente de natura hipnotica care pot modifica perceptia asupra starii proprii sau a celorlalti, si care pot crea schimbari in interiorul tau sau la ceilalti.

Desigur ca ceea ce nu este pe deplin inteles poate parea o magie, insa daca chiar doresti cu adevarat poti sa te uiti cu atentie in joben si sa vezi de fapt de unde ies porumbeii sau poti sa incerci sa porti si tu mantia magicianului. Important e sa vrei!

Si ca de fiecare data doresc sa inchei cu un citat care mie personal imi place pentru nuantarea lui:

“Forta stilului o da intensa profunzime a cuvantului.” – Gracian

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu