Dincolo de zambet…

Stim deja fiecare dintre noi ca in fiecare clipa a existentei noastre comunicam continuu. Comunicarea face parte din modul nostru de a percepe lumea si a transmite starea noastra.

Din tot acest univers interior iese uneori la iveala, la unii mai mult la altii mai putin, zambetul. Zambetul este un element esential in apropierea dintre oameni. Implica deschidere fata de cel din fata ta, inspira apropiere si siguranta. Atat versatilitatea muschilor nostrii faciali cat si adaptarea la mediul social in care ne ducem viata ne-a obisnuit sa utilizam mai multe categorii de zambete, functie de situatia sociala in care ne aflam sau functie de starea emotionala proprie.

Prin citirea aproape instantanee a miscarilor muschilor faciali si a pielii fetei, mentalul nostru poate decodifica daca zambetul afisat de cel din fata noastra este un zambet adevarat sau unul de flirt, unul social sau conventional, poate deosebi zambetele scurte de cele calme si zambetul afectat de ranjetul de superioritate.

Sunt tot felul de studii care ne arata ca zambetele lente ne fac sa aparem mai atractivi si demni de incredere. Un zambet calm pare sa dezvaluie in spate un proces treptat de gandire si de evaluare a persoanei din fata.

Uneori nu ne simtim bine in compania persoanelor care zambesc tot timpul, deoarece nu avem nici un mijloc sa ne dam seama daca sunt sinceri sau nu.

Insa cel mai important pentru fiecare dintre noi este sa incercam sa zambim, si de ce nu, sa radem cat mai des zilnic. Acest fapt ne aduce, prim modificarile hormonale interne, un plus de optimism si de incredere in ceea ce suntem.

Conform studiilor prezentate de specialisti, un bebelus obisnuit zambeste in medie de 200 de ori pe zi, o femeie obisnuita zambeste de 62 de ori pe zi, iar un barbat obisnuit zambeste de circa 8 ori zilnic. Poate de aici sa vina si cauza faptului ca statistic, barbatii traiesc mai putin decat femeile sau ca barbatii sufera in procent mai mare de boli cardiovasculare si atacuri cerebrale.

Cu siguranta ca si zambetul din viata noastra are rolul lui bine definit. Atat timp cat ne dorim aproape si ne inconjuram de oameni optimisti, atunci si noi putem avea la cine si pentru cine zambi mai des. Ganditi-va numai la cum v-ati simti zilnic daca nu ati avea cui sa zambiti si atunci veti intelege de ce uneori avem nevoie sa zambim chiar si unui necunoscut pe strada. Pentru ca ne bucura sufletul si ne face sa ne simtim mai bine cu noi insine.

Si ca de fiecare data, la finalul unui articol, asa cum imi face mie placere, o sa inchei cu citate, de data aceasta insa vor fi doua, asa vom medita mai mult si vom regasi ce place sufletului nostru.

Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau.” – Gabriel José García Márquez

Invatati sa lasati pe chipul vostru sa infloreasca un zambet, este darul pe care-l oferiti aproapelui, este darul pe care-l oferiti intregului Univers!” – Octavian Paler

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu