Energia cuvintelor

energia cuvintelor

energia cuvintelor

Bine te-am regasit la o noua incursiune in universul comunicarii evolutive. Astazi mi-am propus sa-ti aduc spre analiza un subiect foarte drag sufletului meu, energia transmisa de cuvinte.

Cred ca inca mai sunt foarte multe persoane care nu cunosc puterea cuvintelor. Cuvintele si gandurile noastre influenteaza in mod substantial viata noastra, fara sa ne dam seama. S-a demonstrat ca rostirea cuvintelor exprima o energie vibrationala foarte puternica, care se rasfrange asupra organismului nostru.

Cuvintele sunt ca niste mici unde de energie. De fiecare data cand un om are un gand, acesta atrage energia, sau cuvintele care corespund. Cuvintele sunt entitati foarte ascultatoare, in sensul ca au “auzul” foarte ascutit, pentru a sti exact cand e momentul in care trebuie sa apara in mintea omului, ca urmare a unui gand. Imagineaza-ti doar cum arata o “zi de munca” din viata unui cuvant si gandeste-te din cind in cind la acest lucru.

Asa cum gandul are o intensitate proprie si cuvintele, sub forma de ganduri rostite, au putere. Cuvintele pot sa vindece, sa aline, si pot sa raneasca, adica sa produca durere. Asa cum folosind cutitul putem sa taiem paine sau sa ranim, pe altcineva sau chiar pe noi insine.

Exista putere a cuvintelor pozitive si putere a cuvintelor negative. La rostirea unui cuvant se genereaza energiile specifice acelui cuvant, care au vibratia lui. Cuvintele exprimate de noi folosesc propria noastra energie, energie a comunicarii. Prin gand imprimam acestei energii vibratia specifica. Transferand energia intr-o vibratie joasa vom crea ganduri de aceasta vibratie si vom genera emisii negative, ce pot fi distructive, atat pentru noi cat si pentru alte fiinte. Schimband energia intr-o vibratie inalta vom genera emisii pozitive, care vor actiona atragand energia specifica acelei informatii si acelei vibratii.

Din studiile lingvistilor s-a demonstrat faptul ca acelasi cuvant, chiar daca difera ca forma de la o limba la alta, are aceeasi incarcatura energetica in orice limba prin ceea ce inseamna el. Prin gand si cuvant putem sa omoram sau sa dam viata, atat la figurat cat si la propriu, chiar daca pare usor extrem.

Un om nervos, care are tensiunea ridicata, explodeaza in torente de cuvinte, in lamentari, intr-o agresivitate necontrolata care ii va afecta pe cei apropiati sau mai indepartati care vor prelua inconstient energiile negative pe care acesta le emana. Asa se explica bolile copiilor care sunt extrem de sensibili la certurile parintilor sau ale subalternilor si ale colegilor care au un sef/coleg coleric. De asemenea, toate obiectele din jur se impregneaza cu energiile negative emise, devenind aducatoare de probleme pentru toti ce stau in mediul respectiv, inclusiv pentru cel/cei care le-au provocat. Atunci cand ne pierdem controlul, noi spunem si facem lucruri pe care nu am fi dorit sa le spunem si sa le facem. De aceea e atat de important sa devenim “curati” in gandire, in vorbire, adica sa gandim pozitiv si sa spunem numai cuvinte pozitive.

Desigur ca pentru foarte multi dintre noi, a spune si gandi lucruri pozitive permanent pare un lucru dificil, insa si mersul pe bicicleta a fost dificil fara exercitiu, mersul in doua picioruse cind eram mici sau chiar vorbitul. Totul se invata incet, in timp, cu exercitiu si cu vointa proprie.

Citand din Osho, un cunoscut filozof indian, “Cuvantul are puterea izvorului celui ce-l rosteste”, te las pana data viitoare sa meditezi la cele de mai sus si te astept la noi revelatii despre energia cuvintelor.

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu