Energia cuvintelor (2)

Bine te-am regasit la o continuare in a dezvalui cate putin din adevarata putere a energiei cuvintelor noastre.

Dupa cum am vazut in prima parte a acestui articol, cuvantul este instrumentul cel mai simplu si mai la indemana pentru a ne face viata mai frumoasa.

Cuvintele care sustin, care ridica, care dau curaj, care deschid usi, cuvintele blande,  acestea sunt o forta pe care o detinem cu totii. Cu ele, metaforic vorbind, putem darama ziduri si cladi poduri. A vorbi intotdeauna de bine despre oricine si a tacea atunci cand nu ai nimic pozitiv de spus este un prag de evolutie pentru fiecare individ in parte. Intreaga lume ar fi un loc mai bun daca am invata sa vorbim mai mult despre ceea ce este bine si nu despre ceea ce este rau si daca am invata cateva principii de inteligenta emotionala pe care sa le punem in practica.

Gandurile noastre, sentimentele, cuvintele si actiunile sunt toate forme de energie. Prin tot ceea ce gandim, simtim, spunem si facem in fiecare moment din viata noastra emitem energie care se va intoarce, din univers, la noi pentru a crea realitatile noastre. Energia se misca in cerc, astfel incat ceea ce se trimite in jurul cercului vine inapoi.

Gandurile, cuvintele si atitudinile negative cauzeaza stari si actiuni negative. Cand gandim negativ, conform studiilor medicale, in sange sunt eliberate o serie de substante daunatoare, care provoaca si mai multa nefericire si negativitate. Sentimentele negative si fricile sunt exacerbate consumandu-ne toata energia, starile de rau genereaza in lant reactii si decizii de o calitate indoielnica, persoana emana labilitate si asta e calea cea mai sigura catre frustrare, dezamagire, esec si boala.

Daca cuvantul e rostit intr-o doara sau fara forta gandului, el nu ajunge sa se implineasca, dar tot poate produce rau daca este negativ. Orice cuvant negativ adresat unui om reprezinta un atac energetic asupra lui, cu efect de bumerang, amplificat si asupra noastra. Efectul gandurilor si cuvintelor noastre bune sau rele revin la noi cu siguranta cu care le-am emis in mod amplificat. Cand esti lovit cu vorba doare mai mult decat daca esti lovit cu mana sau cu piciorul.

Orice gand este o samanta. Daca plantezi mere acre nu te astepta sa culegi ionatane.” – Bill Meyer

Dar pana la urma ce este de fapt cuvantul? Cuvantul este ca si cum ai avea un vehicul prin care realitatea si energia poate circula de la tine la celalalt. Important de mentionat este faptul ca aceasta realitate este a perceptiei tale interioare, care de multe ori nu prea corespunde cu realitatea celuilalt. Mai tii minte? “Harta” mea interioara nu este si teritoriul asa cum meniul nu reprezinta mancarea in realitate. Acum o sa te rog sa faci un exercitiu de creatie interioara si sa-ti imaginezi cum arata acest vehicul, cuvantul, ce elemente componente are, ce culori, ce forme, ce sunete, cum se deplaseaza de la un om la altul. S-a schimbat ceva in modul cum tu percepi acum cuvantul?

Cuvantul trebuie sa contina informatia vie, la fel cum sunt si simbolurile din limbajul universal. Cuvintele nu sunt doar informatie digitala. Ele au energie si o esenta care transcede perceperea noastra, a celor care nu le-am creat, dar le folosim. Orice fraza e formata din cuvinte, constituind o grupare informational-energetica , asemenea unui organism viu care traduce in fapt informatia persoanei careia i-a fost adresata fraza. Ea nu primeste mesajul asa cum il concepem noi, ci sub forma unei energii pe care o decodifica in felul sau propriu.

Cuvantul rostit are o mare putere intrucat ii dam energie din corpul nostru ca sa-l facem sa lucreze. De aceea, trebuie ca mai intai sa alegem cuvintele si apoi sa le dam putere. Gandul poate fi forta dinamizatoare din spatele cuvantului rostit si astfel ii dam putere. Cum vorbesti cu tine insuti si cu ceilalti sunt doua aspecte care iti determina viitorul in mare masura.

Cum putem trai mai frumos si in armonie cu ceilalti zi de zi? Foloseste cuvinte pozitive in dialogurile tale interioare sau atunci cand vorbesti cu altii. Discutia pozitiva cu tine insuti este unul din cele mai importante lucruri pe care il poti face pentru viata ta. Simplul fapt de a-ti spune “Multumesc” de fiecare data cand ai reusit ceva iti poate schimba radical modul in care te privesti pe tine insuti, pe cei din jurul tau si cum iti privesti propria viata. Zambeste mai mult, pentru ca acest lucru te va ajuta sa gandesti si sa traiesti pozitiv.

Iata-ne ajunsi la finalul acestui articol. Astept cu interes opinia ta privind subiectul abordat. Asa cum te-am obisnuit de fiecare data, te las pina data viitoare sa meditezi la citatul de mai jos:

Invatam un lucru doar prin simplul fapt ca discutam despre el.” Socrate

 

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu