Ce este Spiritualitatea?

piramidaBine te-am regasit cu o noua tema pe acest site! O sa incep aceasta categorie de articole, scrieri, impresii despre suflet si spirit cu un paragraf celebru care mie personal mi-a placut foarte mult si la care ma intorc din ce in ce mai des sa-l redescopar in metafore si mesaj.

“Spiritualitatea și religia nu sunt, în mod necesar, unul și același lucru.

Religia este forma exterioară; Spiritualitatea este conținutul interior.

Religia este coaja; Spiritualitatea este sămânța.

Religia este un set de credințe; Spiritualitatea este un continuum al experiențelor.

Poți să fii adept al spiritualității și să nu frecventezi o biserică sau un templu.

Poți să-ți găsești spiritualitatea împărtășind-o cu ceilalți în intimitate, în comuniune cu natura, punându-te în slujba altora.

Experiența spirituală este pur și simplu ceea ce-ți relaxează mintea și-ți înaltă inima. A medita, a te plimba prin pădure sau pe malul unui ocean, a ține în brațe un copil mic, sau a privi în ochii unei ființe iubite – toate acestea sunt experiențe spirituale. Atunci când în inima ta este iubire și acceptare, natura ta spirituală se manifestă și poți vedea natura spirituală a celorlalți oameni.

A fi o persoană spiritualizată, înseamnă a te vedea pe tine însuți și pe ceilalți fără să judeci – a vedea nu numai cu ochii, ci și cu inima. A fi o persoană spiritualizată, înseamnă a accepta și a aprecia „ceea ce este” – în loc de a căuta „ceea ce nu este”.

O persoană spiritualizată vede frumusețea peste tot, chiar și în suferință. O persoană spiritualizată nu se concentreaza asupra a ceea ce pare urât, crud sau manipulator. Ea vede că aceste comportamente provin dintr-o lipsă de iubire. Ea dăruiește iubire, ori de câte ori i se cere – chiar dacă i se cere într-un mod plin de teamă sau agresiv.

O persoană spiritualizată știe că iubirea este răspunsul la fiecare problemă percepută. Dacă viața nu se desfășoară așa cum vrem noi, ne-am deconectat de la iubire și de la acceptare. Pentru a ne reconecta, nu trebuie decât să renunțăm la așteptări și să acceptam, cu recunoștintă, tot ceea ce se ivește în viețile noastre.

Spiritualitatea înseamnă conștiența că viața este în regulă, exact așa cum este.

O persoană spiritualizată este plina de pace, deschisă, utilă, încurajatoare. Ea trăiește în momentul prezent, plină de recunoștință și acceptare.

Toți oamenii sunt spiritualizați, dar nu toți își fac timp pentru a-și explora spiritualitatea.” – Paul Ferrini din „Miracolul Iubirii

 

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu