Modelul de gandire uman

model de gandire uman

model de gandire uman

Tehnicile NLP se focalizeaza pe identificarea, folosirea si modificarea sau schimbarea, in mod constient, a pattern-urilor din procesul gandirii care influenteaza calitatea si eficienta performantei.
Una din premisele care stau la baza NLP este: creierul functioneaza ca un computer, intr-un anumit fel, prin executarea unui “program” sau, altfel spus, a unei strategii mentale care este compusa din secvente ordonate cu instructiuni sau reprezentari interne.
Dar te invit sa vizualizezi, printr-un limbaj schematic, detalierea modului in care procesam mesajele primite, prin limbaj, de la semenii din jurul nostru.


Zilnic folosim mii de cuvinte pentru a ne exprima gandurile, opiniile, judecatile, credintele si valorile. Adesea insa, nu tinem seama de efectele pozitive sau negative pe care aceste cuvinte le au asupra noastra si a celor din jur.
Insa sunt deja sigur ca stii faptul ca prin modul in care le utilizam, cuvintele au o putere extraordinara. Ele emana atat energie, benefica sau non-benefica, cat si un mesaj care creeaza o reactie la interlocutorul cu care comunicam.
Sa intelegi puterea cuvintelor este o importanta cheie a succesului in viata. Cuvantul reprezinta eternizarea unui gand. Poate ceea ce constientizam foarte putin este faptul ca gandurile noastre au asupra noastra un efect puternic chiar daca nu sunt exprimate. Ceea ce gandim are influenta asupra modului in care ne traim viata, ne influenteaza emotiile, atitudinile, comportamentul si implicit limbajul.
Gandurile, actiunile si sentimentele produc in fiecare moment al vietii noastre anumite rezultate. Putem fi multumiti sau nemultumiti de aceste rezultate, dar, daca repetam aceleasi ganduri, actiuni si sentimente, vom obtine aceleasi rezultate. Daca dorim sa modificam rezultatele, atunci trebuie sa modificam gandurile, actiunile si emotiile care participa la producerea lor. Totul depinde de noi.
Si ca subiect de meditatie, avem citatul urmator: ,,Daca credem ca putem realiza ceva sau nu putem realiza, in ambele cazuri avem dreptate’’. – Ford

Florin Cozma

Website: http://www.nlp-evolutiv.ro/

Fara comentariiLasa un comentariu

Scrie un comentariu