nlp evolutivnlpcoachingvanzaricomunicare

Programarea neuro-lingvistica (NLP) ne propune un model eficient si fascinant al mintii si al acelui ansamblu de instrumente comportamentale care ne permite sa deblocam unele din mecanismele ascunse ale crezurilor si ale sistemelor noastre de crezuri. Prin procesele aferente NLP, crezurile pot fi explorate si infuentate intr-un mod pragmatic si inteligibil. – R.Dilts

Cuvintele nu sunt singurul sistem simbolic pentru a comunica cu noi insine si cu ceilalti. Comunicarea non-verbala este si ea un limbaj prin care putem comunica, si chiar o facem. Daca noi comunicam constient sau inconstient, aceasta este deja un alt aspect.
NLP ne furnizeaza un limbaj, un model si numeroase “tehnologii” umane pentru a intelege aceasta intreaga dimensiune a comunicarii.

Energia cuvintelor

Bine te-am regasit la o noua incursiune in universul comunicarii evolutive. Astazi mi-am propus sa-ti aduc spre analiza un subiect foarte drag sufletului meu, energia transmisa de cuvinte.Cred ca inca mai sunt foarte multe persoane care nu cunosc puterea cuvintelor. Cuvintele si gandurile noastre influenteaza in mod substantial viata noastra, fara sa ne dam seama. S-a demonstrat ca rostirea cuvintelor exprima o energie vibrationala foarte puternica, care se rasfrange asupra organismului nostru.

Vointa vs gandire

Bine te-am regasit la un nou articol cu, si despre, dezvoltare personala. In acest material doresc sa-ti aduc in fata doua elemente foarte importante ale mentalului nostru si pe care le utilizam zilnic: vointa versus gandire. Pentru cineva care vrea sa aiba succes, care crede in reusita lui, care se bucura deja, anticipand urmatorul lui succes, ziua incepe, desigur, cu totul altfel.

N L P

Cu siguranta ca ti-ai pus de multe ori intrebarea, de ce te trezesti in unele dimineti mohorite cu energie scazuta in a incepe ziua si in zilele insorite cu mult chef de activitate. Raspunsul nu sta in activitatea meteo a zilei ci in modul cum te “programezi” mental, inca de la trezire, pentru activitatile zilnice. In momentul in care te ocupi de hobbyul tau preferat nu stii cind trece timpul iar cind trebuie sa termini o activitate ce nu-ti face placere, timpul parca se scurge mult mai incet.